10 consells per estalviar energia aquest hivern

10 consells per estalviar energia aquest hivern

Aquest cap de setmana tindrà lloc un nou canvi d'hora. La matinada de dissabte 26 a diumenge 27 haurem d'ajornar una hora el rellotge, de manera que a les 3 tornaran a ser les dues, donant entrada així al nou horari d'hivern. 

El canvi d'hora es realitza dos vegades a l'any, normalment el darrer diumenge dels mesos de març i octubre. La idea es va implantar a Europa després de diverses crisis del petroli, com a mesura per aprofitar al màxim les hores de llum natural i aconseguir un major estalvi energètic. Actualment, però, es considera que els beneficis que aporta el canvi d'hora són inferiors als trastorns que genera i per això s'ha decidit possar punt i final a aquest sistema al 2021. 

Però, més enllà del canvi d'hora, hi ha petits gestos que tots podem fer a casa per estalviar energia durant els mesos d'hivern. Si seguiu aquests 10 consells segur que a final de mes ho notareu a la vostra factura: 

1. Reguleu el pas del sol. Deixeu entrar la màxima radiació solar i estalviareu en calefacció. 

2. Eviteu tenir els llums encesos inútilment. Posar sensors de moviment en algunes zones o interruptors dividits per encendre només uns quans llums són alguns trucs útils. 

3. Utilitzeu un aïllament tèrmic adequat per reduir les fuites de calor. Així reduireu fins a un 50% els costos de climatització

4. Reguleu el termòstat a un temperatura d'entre 20ºC i 21ºC per gaudir d'un bon confort i alhora estalviar. Cada grau per sobre d'aquesta xifra suposarà un 8% més de consum d'energia. 

5. Si heu de sortir només unes hores, és convenient regular el termòstat de la calefacció a 15ºC. Ara bé, si sou fora moltes hores és convenient apagar totalment la calefacció. 

6. Ubiqueu els radiadors sota les finestres per afavorir la correcta difusió de l'aire calent per l'habitació. 

7. No tapeu ni obstruïu els radiadors amb mobles perquè es pugui aprofitar al màxim l'escalfor. 

8. Si teniu habitacions buides o que gairebé no utilitzeu, abaixeu-ne la temperatura o tanqueu la vàlvula dels radiadors. 

9. Si teniu un sistema de calefacció elèctric, convé que empreu sistemes d'acumulació amb tarifa nocturna. 

10. Instal·leu termòstats o rellotges  programables per poder regular la temperatura. 

 

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?