Quants panells solars necessito per a casa meva?

Quants panells solars necessito per a casa meva?

Decidir quants panells solars necessito per a una casa pot semblar una cosa complicada si no es tenen certs coneixements, però en realitat resulta d’allò més senzill. Només cal ser conscient de quanta energia elèctrica consumeix el nostre habitatge i instal·lar-hi les plaques solars necessàries per cobrir aquesta necessitat.

Panells solars segons el consum

 

El consum energètic de cada habitatge és la clau a l’hora de determinar el nombre de plaques solars fotovoltaiques que es necessiten per garantir el màxim percentatge d’autoconsum possible.

Les necessitats de cada llar poden ser molt variades, ja que fins i tot dos habitatges molt semblants poden albergar unitats familiars molt diferents. No és la mateixa despesa elèctrica la d’una parella que la d’una família amb tres fills, com tampoc ho és la d’una parella que passa tot el dia fora de casa que la d’una altra que té l’oportunitat de teletreballar.

Posem com a exemple el cas següent: 

 

  • Una casa consumeix 5 kW

 

  • Volem instal·lar-hi plaques solars de 400 W

 

 

En aquest cas, caldrà instal·lar entre 12 i 14 panells solars fotovoltaics per cobrir la màxima demanda elèctrica possible de la llar. Tanmateix, ni tan sols així s’aconseguirà un autoconsum complet, ja que les bateries necessàries per emmagatzemar l’energia elèctrica generada durant el dia resulten massa cares a dia d’avui.

El sistema del qual es beneficien els clients de Bassols és el següent: integrar a la xarxa l’excedent energètic generat perquè, quan sigui necessari consumir-ne energia (durant la nit o al llarg de molts dies seguits de pluja), cada usuari pugui gaudir de descomptes que li faran pagar fins a un 50% menys en la factura de la llum.

A més a més, hi ha diferents factors, com ara la mida de la teulada, l’orientació d’aquesta o la zona geogràfica on es troba l’edifici, que fan que les matemàtiques no sempre siguin exactes quan es tracta d’instal·lar plaques solars fotovoltaiques.

 

Panells solars segons els m2 de casa teva

 

És habitual que la majoria de les persones busquin “quants panells solars necessito per a una casa de 100 m2”, però el cert és que la superfície de l’habitatge no és un factor determinant a l’hora de fer aquest càlcul, ja que podria ser enganyós i fer que instal·lem molt poques plaques solars o, pitjor, que fem una inversió totalment innecessària amb més panells solars dels que realment necessitem. 

És per això que no hem de preguntar-nos quantes plaques solars necessitem per a una casa de 150 m2 o de 200 m2, sinó quantes plaques solars es necessiten per a una casa en funció de les seves necessitats energètiques reals. 

L’objectiu d’una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum no ha de ser cobrir una superfície determinada, sinó assegurar el màxim estalvi possible en funció del consum de cada habitatge. Si l’habitatge genera l’energia suficient per cobrir gran part de les necessitats reals energètiques de la casa i compensa amb grans descomptes l’energia consumida de la xarxa, la inversió estarà més que rendibilitzada.

A més a més, aquests tipus d’instal·lacions són escalables: és a dir, que si es necessiten més panells solars en vista d’una demanda d’energia creixent, podran seguir instal·lant-se sense cap mena de problema.

T’assessorem sense compromís!

 

Preguntar-se quantes plaques solars necessitem per a una casa de camp o quantes plaques solars necessitem per a un habitatge unifamiliar és el primer pas per començar a funcionar d’una manera sostenible i estalviant molts diners en la factura de la llum.

Per això, els nostres experts et faran amb molt de gust un estudi del teu cas concret i els teus consums per recomanar-te exactament quants metres quadrats de plaques solars necessites per a una casa segons la necessitat energètica real.

A més, tingues en compte que podràs començar amb una instal·lació més petita i anar ampliant-la amb el que vagis estalviant en la factura de la llum. Contacta amb nosaltres i t’explicarem tot el que necessites saber-ne!

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?