ITV d’un cotxe elèctric, com i quan s’ha de passar?

ITV d’un cotxe elèctric, com i quan s’ha de passar?

Com deus haver vist, el nostre titular no deixa lloc a cap dubte: la ITV per al cotxe elèctric és obligatòria. La funció d’aquesta inspecció tècnica és corroborar que cada vehicle està en perfecte estat de revista i que pot circular per les carreteres espanyoles sense suposar cap perill, per la qual cosa el tipus de motor que pugui equipar un automòbil no l’eximeix de passar aquest tràmit.

Com és la ITV d’un cotxe elèctric

Fins que no es decideixi el contrari, no hi ha un protocol específic per a cotxes elèctrics a l’hora de passar la ITV, ni tampoc per a un cotxe híbrid. És a dir, els automòbils d’aquestes característiques han de passar les mateixes proves que un cotxe amb motor de combustió interna tret de dues excepcions:

  • La prova d’emissió de gasos contaminants.
  • La prova de contaminació acústica.

El funcionament dels cotxes elèctrics no produeix emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, per tant, no tindria sentit fer aquest test. A més, quan es mouen són molt silenciosos, per això tampoc cal mesurar els nivells de soroll que generen.

Què he de tenir en compte per a passar la ITV del cotxe elèctric?

Sempre és aconsellable fer una posada a punt del cotxe elèctric abans de visitar els tècnics de la ITV, per això cal tenir clar quins punts d’examen es revisaran a fi de no donar resultats negatius si no es fa:

  • L’estat exterior i interior del cotxe.
  • El bon funcionament dels cinturons de seguretat.
  • Els sistemes d’il·luminació.
  • Els frens i la suspensió.
  • La direcció.
  • L’estat dels pneumàtics.

A més, si el vehicle disposa de sistema d’eCall (trucada d’emergència automàtica en cas de sinistre) també es revisarà. Per descomptat, per a poder accedir a la ITV d’un cotxe elèctric caldrà presentar-ne abans tant un document d’identificació com el permís de circulació i la targeta de la ITV.

Com que se n’eliminen els tests d’emissió de gasos i contaminació acústica, la prova hauria de durar menys que la ITV d’un cotxe tradicional. Això, al seu torn, es deixa notar en el preu de la ITV d’un cotxe elèctric, molt més econòmica que la dels automòbils dièsel o de benzina.

Cada quant de temps passa la ITV un cotxe elèctric

En aquest apartat no hi ha diferències amb la ITV dels vehicles tradicionals més contaminants: un cotxe elèctric es regeix exactament pel mateix calendari que aquells.

  • La primera ITV d’un cotxe elèctric s’ha de passar transcorreguts quatre anys des de la matriculació.
  • Des d’aquell moment, i fins als deu anys, la inspecció tècnica de vehicles d'un cotxe elèctric s’haurà de fer cada dos anys.
  • A partir d’aquí, el cotxe de propulsió elèctrica haurà de passar la ITV cada any fins al moment de la baixa de la circulació.

Com es pot estalviar amb el cotxe elèctric?

Hi ha diferents maneres d’estalviar diners amb un cotxe elèctric, i aquests són alguns dels millors consells per a fer-ho:

  • Planifica les rutes i fes les càrregues de manera eficient: planificar els trajectes permet determinar quines parades seran més eficaces per a carregar i ens estalviaran temps i diners.
  • Condueix de manera eficient: una conducció eficient maximitzarà l’autonomia de qualsevol cotxe elèctric reduint sensiblement el consum d’energia. Accelerar i frenar amb suavitat o conduir a una velocitat constant farà que hàgim de recarregar la bateria menys sovint.
  • Contracta una tarifa de llum per a cotxes elèctrics: contractar una tarifa elèctrica específica per a cotxes elèctrics com la nostra Tarifa Mobilitat es tradueix en un estalvi important en la factura de la llum. Amb aquesta tarifa conduirem per només 3 € als 100 quilòmetres fent servir exclusivament energia 100% verda. Tot són avantatges!

Aplicar aquests consells ens permetrà estalviar molts diners a llarg termini i, com veus, gairebé no altera les rutines habituals de cap conductor.

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?