7 idees per aconseguir un estalvi energètic a les empreses

7 idees per aconseguir un estalvi energètic a les empreses

En un moment en què assolir la màxima eficiència en l’activitat empresarial és la clau per tenir el marge de beneficis suficient que garanteixi el bon funcionament de les companyies, conèixer les millors maneres d’aconseguir un estalvi energètic a l’empresa resulta vital perquè aquesta sigui realment rendible.

Actualitzar equips i maquinària 

 

Canviar elements antics per altres de més moderns que siguin més eficients en el consum energètic és primordial per garantir que els equips informàtics i qualsevol classe de maquinària únicament fan servir la quantitat d’energia necessària per fer la seva feina.

Canviar els sistemes d’il·luminació per llums LED

 

Les llums led no només consumeixen menys energia que les bombetes incandescents o els tubs fluorescents, també tenen una vida útil molt més llarga i els seus preus s’han abaratit molt des que van arribar al mercat. Per això, són una manera fantàstica de maximitzar l’estalvi energètic a l’empresa, independentment de l’hora a què l’empresa arribi als pics d’activitat. 

Millorar l’aïllament de les instal·lacions

 

Per aconseguir un estalvi energètic òptim a les empreses cal que l’aïllament de les instal·lacions que ocupen sigui absolut. D’aquesta manera s’assoleix la màxima eficiència pel que fa al consum energètic destinat a la climatització, una partida a la qual les companyies dediquen una gran quantitat de diners cada any i que, literalment, acaba anant-se’n pel desguàs. 

Màxim aprofitament de la llum natural

 

Com més llum natural entri als edificis on els treballadors fan la seva feina, menys energia elèctrica es necessitarà tant per a il·luminació com per a calefacció i, per tant, més grans seran l’estalvi energètic i l’eficiència energètica de qualsevol empresa. 

Fer servir tecnologies d’automatització

 

Automatitzar procediments no només és un dels més clars exemples d’estalvi energètic, sinó que també permet augmentar aquest estalvi amb el pas del temps gràcies al monitoratge de l’activitat i l’anàlisi dels processos que poden resultar encara més eficients a mesura que s’implementi la nova tecnologia. 

Aquesta automatització permet portar un control total de l’activitat empresarial en temps real i, per aquest motiu, es facilita la presa de decisions més intel·ligents sobre la marxa que permetin maximitzar l’estalvi energètic a l’empresa. 

Apaga tot el que no s’utilitzi

 

En moltes empreses es tendeix a pensar que, com que no es fan servir, els equips connectats a la xarxa elèctrica no consumeixen energia. Tanmateix, igual com passa amb els televisors a les cases o amb els forns que mostren l’hora a la part frontal, són molts els aparells que produeixen l’anomenat “consum fantasma”. 

Això pot arribar a suposar entre un 10% i un 20% de la factura energètica anual d’una companyia, per la qual cosa no és un assumpte sense importància. El millor que cal fer? Tenir ben diferenciades les zones de treball i apagar les seccions oportunes al final de cada torn. 

Contractar una tarifa energètica destinada a empreses

 

Triar una tarifa energètica pensada especialment per a empreses, com la nostra tarifa Negoci Estalvi, és una garantia més a l’hora d’assegurar-se el màxim estalvi energètic a l’empresa. 

Les tarifes flexibles per a companyies s’adapten a la perfecció a cada tipus d’activitat, i això permet aprofitar els millors preus en el consum d’electricitat sense haver de canviar els hàbits de treball a l’empresa i, per descomptat, sense haver de sacrificar cap aspecte clau per a l’organització.

El millor d’aquests consells és que es poden aplicar tots alhora i poden anar integrant-se de manera gradual, ja que tots són perfectament complementaris i augmenten de manera exponencial l’estalvi energètic a les empreses. Per tant, no hi ha excusa per no començar a aprofitar-se’n com més aviat millor!

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?