3 idees per a celebrar el Dia Mundial de la Terra

3 idees per a celebrar el Dia Mundial de la Terra

El Dia Mundial de la Terra ja és aquí i és una oportunitat perfecta per a iniciar accions en la lluita contra el canvi climàtic. Si busques les millors maneres de celebrar aquesta jornada tan especial, ja pots deixar de fer-ho. Descobreix tres grans idees per a celebrar el Dia Mundial de la Terra i uneix-te a l’empresa més gran de la història: protegir el planeta.

Per què se celebra el Dia Mundial de la Terra?

 

El Dia Mundial de la Terra se celebra el 22 d'abril de cada any amb l'objectiu d'ajudar a crear consciència sobre els desafiaments a què s'enfronta el planeta per culpa de l'acció humana i per promoure mesures que protegeixin el medi ambient.

Aquesta celebració va sorgir fa més de cinquanta anys, quan el 1970 la va promoure el senador nord-americà Gaylord Nelson a fi d’augmentar la consciència en la societat sobre com era de necessari protegir la Terra de la contaminació i el deteriorament que aquesta provoca.

Des de llavors, el Dia Mundial de la Terra ha esdevingut un moviment global, amb accions de banda a banda del planeta, en què es fan activitats que promouen la sostenibilitat i la protecció de l'entorn natural.

Activitats per a celebrar el Dia Mundial de la Terra

 

Vols formar part del canvi cap a un món més sostenible? El Dia Mundial de la Terra és el moment perfecte per començar: descobreix algunes activitats per a poder celebrar-ho i uneix-te a la lluita per aconseguir un planeta més saludable.

Recollida de residus a la natura

Als entorns naturals és fàcil trobar-hi escombraries i altres residus que no haurien de ser-hi, com ara plàstics, llaunes o ampolles de vidre, entre molts altres. La seva recollida comporta la neteja i eliminació dels residus esmentats amb l'objectiu de protegir el medi ambient i la biodiversitat.

Organitzar una recollida de residus abandonats a la natura el Dia Mundial de la Terra és una bona idea perquè ajuda a crear consciència sobre el problema de la contaminació i promou l’acció directa per a protegir el medi ambient de manera tangible i significativa.

Celebració de mercats ecològics i sostenibles

Els mercats ecològics promouen la producció i el consum d'aliments i productes sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, que a més es cultiven en zones pròximes i, per tant, pràcticament no necessiten transport. Aquests productes es cultiven i s’elaboren fent servir tècniques i materials menys perjudicials per a la natura, i això redueix l'impacte ambiental de la producció i el consum.

Celebrar mercats ecològics el Dia Mundial de la Terra és magnífic, perquè ajuda a crear consciència sobre la importància de promoure la sostenibilitat en la producció i el consum d'aliments i productes, alhora que fomenta hàbits més responsables i respectuosos amb l’entorn.

Rutes de ciclisme per a fomentar la mobilitat neta

Organitzar una ruta ciclista el Dia Mundial de la Terra és una gran idea perquè promou la mobilitat neta i sostenible. La bicicleta és un mitjà de transport no contaminant i una alternativa saludable i eficient als vehicles motoritzats. Fomentar-ne l'ús redueix l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica, i això contribueix a protegir el medi ambient i a reduir la nostra petjada de carboni.

A més, una ruta ciclista és una manera divertida i comunitària de crear consciència sobre la importància d’adoptar hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables per a la societat.

Què podem fer per cuidar la Terra?

 

Tenir cura del nostre planeta va molt més enllà de dur a terme accions durant el Dia Mundial de la Terra. Per això, te'n deixem algunes que podràs fer durant tot l'any.

  • Reduir el consum d'energia a casa amb l’adopció de pràctiques sostenibles, com ara apagar els dispositius electrònics quan no es fan servir.
  • Canviar-te a una tarifa de la llum que respecti el medi ambient i que promogui l'eficiència energètica a casa, com la nostra tarifa Llar 24 hores que, a més de pagar menys, et permetrà fer servir energia 100% verda en tot moment.
  • Promoure l'ús del transport públic, la bicicleta o caminar en comptes de fer servir vehicles motoritzats.
  • Reduir el consum de plàstics i reciclar els residus de manera adequada.
  • Donar suport als productes ecològics i sostenibles i consumir-ne.

Recorda, el canvi és a cadascun de nosaltres,

i no hi ha planeta B!

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?