Com optimitzar l’ús dels electrodomèstics?

Com optimitzar l’ús dels electrodomèstics?

En l’article anterior us donàvem un seguit de consells sobre l’estalvi energètic a casa, atès que a causa del confinament passem moltes més hores a casa i consumim més energia, ja sigui treballant, estudiant, cuinant, entretenint-nos, etc. Així doncs, utilitzem alguns electrodomèstics més sovint i durant més temps. Però, quins aparells consumeixen més electricitat? Com podem optimitzar-ne l’ús perquè l’increment sigui el mínim possible?  

L’electrodomèstic que representa el consum més alt d’energia és la nevera, perquè sempre ha d’estar funcionant. Per tal de reduir aquesta despesa energètica, és important que aprofiteu per treure tot el que en necessiteu quan l’obriu i que no en deixeu la porta oberta. Si heu de canviar de frigorífic, és important que us fixeu en la classe, que us indicarà el consum d’electricitat de l’aparell, i opteu pels d’alta eficiència.  

Ara que es preparen més àpats a casa, convé que utilitzeu els electrodomèstics de cuina de manera racional si no voleu que es dispari la factura de l’electricitat. A l’hora de preparar aliments al forn i al microones és important no obrir l’aparell durant la cocció, perquè suposa una pèrdua de l’energia acumulada. En aquest sentit, es pot aprofitar la calor residual del forn apagant-lo minuts abans que s’acabi el temps de cocció. Pel que fa a vitroceràmiques i plaques d’inducció, són el segon electrodomèstic que consumeix més en termes absoluts, només per darrere de les assecadores.  

Aquests dies, fem servir ordinadors i televisors durant més hores que abans del confinament. Alguns trucs que us poden ajudar a mitigar l’augment d’aquesta despesa energètica són abaixar la il·luminació de la pantalla, tancar-los completament quan no els feu servir –el mode stand by continua consumint electricitat i en global pot representar el 6,6 % del consum total de la llar– i, en el cas dels ordinadors, apagar aparells complementaris com impressores, escàners i altaveus si no els heu d’utilitzar.  

A través de l’Oficina Virtual de Bassols Energia podeu tenir en tot moment el control del vostre consum elèctric. Completeu l’ús eficient dels electrodomèstics amb la tarifa que s’ajusti més a les necessitats de casa vostra i estalvieu amb l’energia verda de proximitat 

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?