Es pot carregar un cotxe elèctric a casa?

Es pot carregar un cotxe elèctric a casa?

Puc carregar el cotxe elèctric a casa? És una pregunta que cada cop es plantegen més famílies, sobretot per allò de complir amb la responsabilitat sostenible i, alhora, estalviar en la factura energètica. Compensa passar-se a la mobilitat verda? A Bassols Energia et donem raons que ho confirmen.

Quant costa carregar un cotxe elèctric a casa

 

El cost de carregar el cotxe elèctric a casa pot ser molt elevat si no es contracta la tarifa més adequada.

A Bassols Energia oferim l’opció de Llar Mobilitat, una tarifa pensada per als qui necessiten carregar el vehicle elèctric a casa.

Aquesta tarifa et permet estalviar sense haver de renunciar a la comoditat de carregar el cotxe elèctric a casa. Tindràs una única tarifa per a casa teva i per al teu vehicle elèctric, amb un estalvi de fins al 50% en la factura.

És una energia 100% verda en què s’estableixen tres períodes de consum per a subministraments de fins a 15 kW.

Quant costa recórrer 100 quilòmetres amb benzina i electricitat?

 

Sens dubte, un dels grans avantatges de la mobilitat elèctrica és que carregar les bateries d’un vehicle elèctric resulta molt més barat que no pas omplir un dipòsit de benzina o dièsel.

  • Segons les proves que hem fet, amb la nostra tarifa Llar Mobilitat et costarĂ  3,33 € recĂłrrer 100 quilòmetres.
  • El cost de recĂłrrer aquesta mateixa distĂ ncia amb un vehicle de motor de combustiĂł interna propulsat per combustibles fòssils puja fins als 10,88 € de cost per cada 100 quilòmetres, preu que encara pot ser mĂ©s alt segons els preus del mercat.

És a dir, pel cap baix estalviem més d’un 70% en combustible si optem per la mobilitat elèctrica i la tarifa energètica més encertada, xifra que es pot ampliar encara més en funció dels preus de la benzina o el dièsel.

A això cal afegir-hi que els vehicles elèctrics requereixen un manteniment mínim i gairebé no tenen avaries gràcies a l’absència de peces mòbils als motors, fet que suposa un estalvi econòmic més gran a mitjà i llarg termini.

A més, el seu ús no contamina el medi ambient perquè no generen emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, responsables de l’escalfament global, i, com que són tan silenciosos, redueixen considerablement els nivells de contaminació acústica de les ciutats.

Queda clar que triar un cotxe elèctric té molts avantatges, però si ens centrem en el consum al llarg d’un any, en què els conductors espanyols fan una distància mitjana de 20.000 quilòmetres, els números no menteixen: l’estalvi és superior a 1.500 €, xifra que a la llarga suposa una bona entrada per al dia que toqui plantejar-se un canvi de vehicle.

L’hora més barata per a carregar el cotxe elèctric a casa

 

Es pot dir que la millor hora per a carregar el cotxe elèctric a casa és durant la nit o els caps de setmana i festius, ja que és el tram d’hores vall: és a dir, quan el consum energètic és més barat. Tanmateix, això depèn de la tarifa contractada i de la companyia elèctrica.

Com hem dit més amunt, tenir una tarifa específica com la de Llar Mobilitat fa encara més fàcil carregar el cotxe elèctric a casa o a la feina. Així et pots despreocupar dels horaris.

Puc carregar un cotxe elèctric en un endoll normal?

 

Avui dia, un vehicle elèctric es pot carregar a casa en un endoll normal en la majoria de models de cotxes elèctrics. Què necessito per a carregar-lo a casa? Es pot fer amb un endoll Schuko, dels que tenim a casa de tota la vida.

Quin és el temps de càrrega d’un cotxe elèctric a casa? Això depèn de la potència contractada: amb una potència de 2,3 kW, una bateria mitjana d’un cotxe elèctric de 35 kWh pot trigar 15 hores a carregar-se completament. Si la potència és de 3,5 kW, serà de 10 hores. I, si és de 7,4 kW, podrem carregar el cotxe elèctric en només 5 hores.

Instal·lar un punt de recàrrega a casa 

 

Una altra manera de carregar el cotxe elèctric a casa és instal·lant-hi un punt de càrrega; és a dir, una base mural de recàrrega. Com es fa?

Dependrà de si casa teva és unifamiliar o de si ho has de fer en un garatge comunitari. Això sí, cal tenir una plaça d’aparcament pròpia.

Després cal assegurar-se que la potència contractada és adequada per a la recàrrega.

La inversió que s’ha de fer no és gaire alta i es pot rendibilitzar des del començament.

T’ajudem a connectar amb la mobilitat elèctrica a casa!

 

A Bassols Energia disposes de la tarifa única Llar Mobilitat, amb la qual tindràs l’energia suficient per a carregar el cotxe elèctric a casa sense que la butxaca se’n ressenti.

Canvia’t a la mobilitat sostenible de la manera més còmoda i sense haver de preocupar-te de la despesa, ja que podràs estalviar des del primer quilòmetre.

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?