Aquest Nadal, apaga el teu arbre

Aquest Nadal, apaga el teu arbre

Aquest Nadal, apaga el teu arbre

Nadal és l’època de tradicions i retrobaments. Si n’hi ha una que agrada a totes les cases, és el retrobament amb el nostre avet nadalenc i els seus llums parpellejant. 

Ara bé, som realment conscients de les hores que aquests romanen enceses durant les setmanes de Nadal?  

Les deixem enceses tot i que l’arbre nadalenc estigui a una ubicació allunyada i sense presència de gent, però, a més, hi ha qui deixa el seu arbre encès tota la nit, o inclús quan surt de casa. “Total, un cop l’any...”

El problema és que el nostre planeta està a punt de dir “fins aquí”. Per això, ha arribat el torn de prendre cartes a l’assumpte i crear una nova tradició: L’hora de l’Arbre.

 

Apaguem els nostres arbres de Nadal el dia 21 a les 21 hores

 

Només hi ha una cosa millor per seguir les tradicions: crear-ne de noves. Muntar l’arbre de Nadal i el pessebre (amb el seu caganer, per descomptat), esmorzar el 22 de desembre veient el sorteig de la Loteria de Nadal i posar els regals sota l’avet la matinada del 25 de desembre formen part de la nostra particular litúrgia adquirida amb els anys, però ha arribat l’hora d’instaurar-ne una de nova: L’Hora de l’Arbre.

Comencem aquest any, des del 21 de desembre a les 21:00h, t’animem a sumar-te. Només has d’apagar els llums del teu avet entre les 21h i les 22h i convidar els teus amics i familiars que també ho facin. L’objectiu és que siguem molt més conscients de tot el que podem estalviar en energia en un temps en el qual s’ha convertit en el bé més preuat.

Però la cosa no es queda aquí: les tradicions estan per complir-les, sobretot si aporten tanta alegria, però s’han de complir amb seny. Per això, la nostra finalitat és que aprenguem a apagar els llums de Nadal quan no hi estiguem per gaudir-ne, reduint així no només el seu cost a la factura de la llum, sinó també el mal que el seu abús ocasiona al medi ambient.

Entre tots podem aconseguir-ho, per això L’Hora de l’Arbre ha de ser una nova tradició familiar que s’estengui a totes les famílies del nostre país i del món sencer.

Comparteix aquest missatge i entre tots assolirem un Nadal molt més sostenible!

 

3 Consells per estalviar energia amb el teu arbre de Nadal

 

Com ja t’hem explicat, L’Hora de l’Arbre va molt més enllà del simbolisme d’apagar el nostre avet durant 60 minuts. Per això, compartim amb tu 3 tips d’allò més útils per estalviar energia amb el nostre arbre de Nadal de manera senzilla i eficient.

1. Canviar els llums per uns de baix consum.

 

Hi ha llars on s’utilitzen els mateixos llums des de fa dècades. Llums que consumeixen una barbaritat i que no resulten aconsellables en absolut. Per això, és important comprar un nou joc de llums LED que, a més de lluir millor, consumirà molt menys.

 

2. Encendre els llums només quan gaudim d’elles.

 

No és necessari encendre l’arbre de Nadal tot just s’entra a casa, ni deixar-lo encès quan marxem. El secret d’aconseguir un Nadal més sostenible és encendre l’arbre i la resta de llums decoratius només quan estiguem presents o rebem visites a casa.

 

3. No programar els llums de Nadal.

 

Hi ha persones que programen els llums de l’arbre perquè s’activin sempre a la mateixa hora, tot i que no estiguin a casa. De fet, hi ha qui ho fa quan marxa de vacances, amb l’objectiu d’espantar els possibles lladres. El millor és optar pel mode manual, o programar una única bombeta en cas que no estiguem a casa.

#L’HoraDeL’Arbre no és més que l’inici d’un moviment amb el qual, des de Bassols, volem acabar amb el malbaratament energètic que acompanya aquestes dates tan especials. Nadal sí, i tant, però sempre amb un consum conscient... i moltíssima felicitat!

Bon Nadal i pròsper Any Nou a tots.

#FamíliaBassolsEnergia

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?