Equivalència entre leds i watts

Equivalència entre leds i watts

Amb l’arribada dels llums led i la desaparició de les bombetes incandescents, va arribar l’oportunitat d’aconseguir un estalvi considerable en la factura de la llum, però és cert que no totes les persones han sabut passar d’una tecnologia a una altra aprofitant-ne tots els avantatges. Hi ha qui no acaba de tenir clara l’equivalència entre led i watt i, per tant, fa anys que utilitza bombetes més potents del necessari i que generen un consum més gran de l’esperat. 

Per això avui t’expliquem al blog de Bassols com és l’equivalència entre leds i watts en realitat i quina potència necessites perquè les teves noves bombetes i focus aportin a les teves estances la claror necessària pagant el mínim possible durant tota la seva vida útil.

 

Taula d’equivalència entre leds i watts 

 

A hores d’ara tots tenim clara la diferència entre led i incandescent, però la seva equivalència encara ens fa bullir el cap.

Per això, si has arribat fins aquí buscant una solució definitiva perquè la il·luminació de casa teva o del teu negoci consumeixi el mínim possible, t’ensenyem els diferents graus d’equivalència entre led i watt amb una sola ullada.

 

Potència en watts (W)

Equivalència

10W - 25W

3W led equivalència

25W - 35W

4W led equivalència

35W - 45W

5W led equivalència

40W - 50W

6W led equivalència

50W - 60W

7W led equivalència

60W - 70W

8W led equivalència

70W - 80W

9W led equivalència

80W - 90W

10W led equivalència

De fet, en funció de les necessitats, és possible trobar bombetes led de fins a 80 W, xifra que equivaldria a entre 400 W i 430 W de potència en una bombeta convencional, encara que amb aquestes xifres ja parlaríem d’uns usos molt específics.

A nivell domèstic, el més normal és que a l’hora de triar una bombeta led ens movem entre els 4 W i els 9 W-10 W. Si tenim en compte que 4 W led equivalen a uns 35 W, i que una bombeta brillant tradicional estava al voltant dels 60 W, encertar a la primera serà molt més senzill.

Això sí, si una cosa has de tenir clara després de passar per aquí avui és que l’elecció de la bombeta apropiada va molt més enllà del tipus d’il·luminació que necessites per a una habitació en concret.  

Com ens ajuda l’equivalència entre leds i watts per estalviar a casa

 

Igual com passa a l’hora de contractar una potència elèctrica determinada, comprar bombetes led inadequades pot fer que paguem factures de la llum més altes del que deuríem.

 

Al cap i a la fi, com més potència, més lluentor; com més lluentor, més consum; i com més consum, més cara serà la factura que s’hagi de pagar per mantenir la llum encesa.

Per això convé tenir clar quin tipus de bombeta led hem de col·locar en un llum on sempre hem tingut una bombeta de 40 W, o fins a quina potència hem d’augmentar si el que busquem és gaudir del mateix grau d’il·luminació del que gaudíem amb una bombeta incandescent de 60 W.

El que mai hem de fer és optar per triar una bombeta led sense tenir en compte l’equivalència oportuna en cada cas, ja que si triem una bombeta amb els mateixos watts que una bombeta antiga, la lluentor i el consum d’aquesta serà notablement superior. Compte amb això!

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?