Català
Oficina Virtual Clients Cita prèvia Cita
Contracta

Noves ajudes per a promoure la mobilitat sostenible

Noves ajudes per a promoure la mobilitat sostenible

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la tercera edició del Pla Moves, amb l’objectiu de promoure l’electrificació de la mobilitat i impulsar el sector empresarial i industrial associat al vehicle elèctric.

Actualment, el sector de transport és el major emissor de gasos amb efecte hivernacle d’Espanya i és el responsable del 45,1% del consum d’energia final de Catalunya, segons dades de 2019. Amb això, el programa MOVES III vol comportara un benefici derivat de les reduccions de les importacions de combustibles fòssils i millorar la competitivitat de les empreses, alhora que vol millorar l’eficiència energètica i mediambiental. Així mateix, pretén afavorir la generació d’ocupació i l’activitat econòmica.

El pressupost del pla és de 65,5 milions d’euros dels quals la meitat es destinaran a ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics “endollables” i de pila de combustible, i l’altra meitat, a ajudes per l’implantació d'infraestructura de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Aquests ajuts tenen caràcter retroactiu per a tothom que hagi adquirit un vehicle elèctric o hagi instal·lat un punt de recàrrega a partir del 10 d'abril del 2021 i la vigència prevista, ara per ara, és fins al 31 de desembre del 2023.

Ajudes

Pel que fa a l’adquisició d’un vehicle de les característiques esmentades, la quantitat dels ajuts van dels 1.000 als 9.000 euros tant per als particulars, autònoms, comunitats de propietaris i entitats sense activitat econòmica, en funció dels diferents casos previstos a partir del tipus de vehicle i de les seves característiques. I, a més, augmenten a canvi d'un vehicle per ser desballestat.

Als ajuts per l’adquisició d’un punt de càrrega hi poden optar tant empreses com persones físiques (ja siguin particulars, autònoms, comunitats de propietaris o entitats sense activitat econòmica), en instal·lacions en espais públics o privats en zones residencials, d'estacionament, a la via pública o a la xarxa viària.

A Bassols Energia oferim l’opció d’instal·lar un punt de càrrega tant a casa teva com a la teva empresa, i disposem d’una tarifa pensada per a tots aquells que voleu fer el salt a la mobilitat sostenible, conduint per només 1,5€ els 100 quilòmetres, amb energia 100% verda i sense generar emissions de CO2.