Quins ajuts a la mobilitat elèctrica existen l’any 2023?

Quins ajuts a la mobilitat elèctrica existen l’any 2023?

Els ajuts a la mobilitat elèctrica estan facilitant enormement -tant a particulars com a empreses- el fet de poder canviar de vehicles amb motor de combustió interna a vehicles elèctrics.

 

Aprofitar aquesta oportunitat única és vital perquè aquest canvi sigui rentable. Per això, a continuació parlarem sobre quins són els beneficis de la mobilitat elèctrica i quines són les principals subvencions disponibles al nostre país.

Què és la mobilitat elèctrica?

La mobilitat elèctrica engloba totes les solucions de transport que utilitzen motors alimentats per electricitat per a moure’s. Això és, als vehicles elèctrics al 100%, però també als vehicles híbrids que combinen almenys un motor elèctric amb un o més de combustió interna.

 

D’aquesta manera, podem dir que la mobilitat elèctrica és una mobilitat neta, o molt més neta que la mobilitat tradicional si ens cenyim als vehicles híbrids, que encara depenen de la crema de combustible per poder circular.

Per què és important la mobilitat elèctrica a Espanya?

Tot i que el principal al·licient de la mobilitat elèctrica a Espanya el trobem en el pla de la dràstica reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera, el cert és que la importància d’implementar aquesta forma de moure’s al nostre país va molt més lluny.

 

Aquesta manera de desplaçar-se, cada cop més estesa a la nostra societat si atenem a la gran quantiat de patinets, motocicletes i vehicles de 4 rodes elèctrics que circulen pels nostres carrers, és plena d’avantatges:

  • Quan estigui completament instaurada, la mobilitat elèctrica assolirà l’objectiu d’aconseguir 0 emissions de CO2.
  • Cada cop hi ha més punts de recàrrega disponibles, el que ha eliminat d’arrel el problema d’on recarregar les bateries dels nostres vehicles elèctrics.
  • Tot i les fluctuacions de preus al mercat de l’energia elèctrica, el cost de l’electricitat sempre és més barat que el dels combustibles fòssils. Això fa que l’economia elèctrica suposi un estalvi per a les nostres butxaques.
  • Els motors elèctrics no tenen peces mòbils, cosa que fa que pateixin menys avaries i que el seu manteniment sigui molt menor.
  • Únicament els cotxes elèctrics podran circular pel centre de les ciutats en un futur cada cop més pròxim. 

Si a tot això li sumem que ens trobem en un moment de transició i que per això existen nombrosos ajuts i subvencions a la mobilitat elèctrica, és clar que no sumar-se a aquest moviment no és una opció.

Subvencions i ajuts a la mobilitat elèctrica a Espanya

Actualment conviuen al nostre país dos tipus d’ajuts públics a la mobilitat elèctrica, vigents tots dos durant tot l’any 2023:

 

 

  • Pla Moves II
  • Pla Moves III

 

 

En general, el Pla Moves III ofereix millors condicions econòmiques als que s’hi poden acollir a ell, augmentant l’ajut màxim a percebre dels 5.500€ del Pla Moves II fins als 7.000 euros.

 

En tots dos casos, serà possible adquirir tant de vehicles híbrids com de 100% elèctrics, tot i que existeixen certes diferències de categoria en funció de l’ajuda i, en tots dos casos, límits en el preu de venda sense IVA dels vehicles a adquirir. 

A més a més, les estacions de càrrega també són subvencionables, motiu pel qual cada cop són més els concessionaris de vehicles elèctrics que inclouen la instal·lació d’aquest tipus d’endolls especials a les llars dintre dels preus dels cotxes.

Si a això li sumem la possibilitat d’abaratir la instal·lació de plaques solars d’autoconsum a casa per mitjà d’ajuts similars que estan actius ara mateix, és clar que estem davant d’una oportunitat única de contaminar molt menys alhora que ens estalviem una bona quantitat de diners.

Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?