Com funcionen les plaques solars a una casa?

Com funcionen les plaques solars a una casa?

Les plaques solars són un conjunt de cèl·lules solars fotovoltaiques muntades en un marc. Aquest sistema es basa en uns dispositius tecnològics que converteixen l’energia solar en energia elèctrica. T’expliquem com funcionen les plaques solars a una casa.

Tipus de panells solars per a la llar

 

Existeixen diferents tipus de panells solars, cadascun d’ells amb unes característiques i un funcionament diferent. Com funcionen les plaques solars a l’habitatge?

Monocristal·lí 

 

Són panells solars dissenyats a base de cèl·lules monocristal·lines. Es diferencien pel seu intens color negre i perquè solen tenir els cantons arrodonits. 

Es diu que és el model de plaques solars més eficients i amb una vida útil més perllongada, arribant fins als vint-i-cint  anys. 

Són els més utilitzats avui dia a les llars.

Policristal·lins

 

Són panells solars creats a base de cèl·lules policristal·lines. El seu color és blau fosc irregular. 

Aquest model de plaques solars és una mica més econòmic que l’anterior, ideal per aquells que compten amb un pressupost més baix, però també és una mica menys eficient i durador. No obstant això, actualment s’han millorat molt les prestacions.

Capa fina

 

Mentre que els dos models de plaques solars anteriors estan conformats per la unió de cèl·lules individuals, aquest es compon d’una única làmina tallada a mida. Són d’un color negre sòlid i no tenen els contorns normals de cèl·lules de silici que es veuen als panells solars cristal·lins.

 

La seva fabricació és més senzilla, cosa que abarateix encara més el seu preu.

 

A més, són plaques molt lleugeres i flexibles, motiu pel qual s’adapten a tota classe de superfícies.

Com instal·lar panells solars a casa

 

Per instal·lar panells solars a casa s’han de tenir en compte diversos aspectes fonamentals:

  • Conèixer quin és el consum energètic que desitgem cobrir
  • Determinar el millor lloc per instal·lar les plaques fotovoltaiques
  • Fixar un pressupost per a la instal·lació dels panells a casa

Un cop es tinguin clars aquests punts, només caldrà seguir aquests passos:

  1. Revisa el lloc on s’ubicarà la placa per poder aprofitar al màxim la llum solar i col·locar adequadament l’estructura que servirà com a suport de la instal·lació.
  2. Connecta els panells amb el regulador després d’instal·lar l’estructura esmentada amb els panells connectats en sèrie. Això serveix per evitar que les bateries se sobrecarreguin o es descarreguin de més.
  3. Connecta el regulador amb les bateries en sèrie, procurant que el regulador i la bateria estiguin a prop (per seguretat). Això permet la fluïdesa de l’energia que es consumeix.
  4. Instal·la un inversor en cas de proveir energia alterna a la teva llar. Així podràs canviar de corrent continu a altern a casa.

Tot i que el procediment és senzill, el millor és confiar en professionals qualificats per a la instal·lació dels panells, que són els qui saben millor com funcionen les plaques solars fotovoltaiques.

Principals avantatges d’instal·lar panells solars a casa teva

 

A Bassols Energia coneixem bé com funciona una placa solar d’energia i com funcionen els panells solars quan no hi ha sol. Per això, podem ajudar-te a gaudir de tots els avantatges de comptar amb aquest tipus d’instal·lació al teu habitatge i produir la teva pròpia energia:

 

  • Podràs maximitzar l’estalvi a la teva factura de la llum.
  • Et permetrà tenir una major independència energètica
  • La teva llar serà més sostenible, reduint les emissions de CO i evitant l’escalfament global del planeta.
  • Tindràs un major control sobre el teu consum elèctric en poder monitorar tu mateix l’energia que consumeixes a casa.

L’autoconsum t’ofereix molts beneficis si saps com funcionen les plaques solars de nit i de dia. Així, podràs treure el màxim profit dels teus panells fotovoltaics.  A més, pots comptar amb bateries virtuals per a augmentar el rendiment econòmic.



Et truquem gratis

Truca'ns gratis al

de 9:00 a 21:00 de dilluns a divendres

Et truquem?